Saturday, May 29, 2010

Dapat Buffered Earnings Tapi Unique Visitors tak sampai 10?

Biar betul? Aku pon tak percaya. Aku rasa blog ni setiap hari ade la dalam hmm... 5~6 Unique Visitors (dan ke bawah) sehari tapi leh dapat Buffered Earnings dari Nuffnang. Tak percaya? Cek gamba di bawah




dan ni pulak bukti statistic blog ni:



Punye penat aku mempromosi blog http://rekrazie.tumblr.com aku tapi dapat BE kat 2nd blog aku plak. Tapi takpe la.. mungkin ni rezeki blogspot aku haha.

So as a conclusion (lol), tak bermakna traffic tinggi baru leh dapat BE, blog aku yg ciput ni pon dapat gak BE. Ni 1st time aku dpt BE (aku baru pakai Nuffnang 3 minggu) so saje nak share ngan korang. Jangan risau if traffic korang tak banyak, ade rezeki mesti dpt punye :)

35 comments:

ecah said...

betul..aku pon dpt BE..tp traffik xde la kencang mne..usha ar blog aku..

PEREKA CERITA said...

wah tahniah... :)
nuffnang dah jatuh cinta dgn blog ko

luvly mya said...

same la kita,traffic tak hebat mane.tapi buffered earning ade je ;p

Tihara said...

salam singgah..tah le kekadang tak paham gak tp bior le..janji dpt kan

ezany said...

tapi kalau trafik byk camtu mmg tak berbaloi dpt buffered earnings.. mesti ciput jer dpt nnt.. rajin2 la promote blog ni.. biar ramai masuk.. hehe..

Miz Kadiah said...

tahniah..

rekrazie said...

thanks all..
tu la. penat2 promote blog lain.. yang ni plak dpt. letih nk promote camni hehe

Nick said...

wow.. tat;s cool bro.. congrates to u =) ekekekke

Bo the Nerd said...

Congrats dapat buffered. Tapi kena promote lagi supaya lebih banyak earnings utk buffered tu.

www.boisanerd.blogspot.com

encHIx laNDax said...

wah!aku x dpt pon~~sedih2..huhuhuhu

meh lepak blog aku~

http://kehidupanlandaxdidunia.blogspot.com/

Hasrol Nizam said...

betul ckp ezany tu

cik panadol said...

wah hebat!tahniah...

DaHLia said...

tahniah laaa...
aku yang trafik 400 sehari pun payah nak tarik buffered..ni dah kira rezeki ko ni... nak earning banyak, ko pomots blog ni..bagi trafik masyukkk

jfook said...

Congrats u r doing wel!!

sabree hussin said...

owh ye ke, ngatkan mesti kena ade trafik yang bagus

hazman aka species1980 said...

uish... memang ajaib betul la....

kisahsensasi said...

Untung la dpat buffered nie... yang penting kena kasi up lagi trafik...

kisahremaja said...

Ape petua dapat buffered dengan visitor ala2x camtu yek... mesti ade sebab yang menarik advertiser nie

rekrazie said...

thanks semua! :)

@kisahremaja: ko rasa ade yang menarik ke kat blog ni? haha. rezeki kot.

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

kalau dah memang rezeki...tak banyak pon..dapat jugak kan? hehehe

paraxixth said...

bro...ade blog.hahaa.. salam jenguk

Tn.Punya said...

tu namanya nuffnang pemurah.. dia nak suruh cari pengunjung ramai lagi.. syabas..n tahniah

ellenyna said...

haha. tapenah dpt BE. :)

aren said...

tahniah2!
sama la kte. usia blog aku tu pn bru je 2 mgu dah dpt buff earning. kne tingktkn lg trafik. bru masyukk

nesca said...

di mana ada BE di situ ada rezeki hoo

nuyuEna said...

waaa~kagum2...ai duk renung je nuffnang tu hari2..
xde lak nk dpt BE..kne usaha gigih ni..:)

ALLIFF26@ eLLe_G'o'wJezz said...

tapi time bl jew kt akan dapat bufferd earning 2???

NUNU EERA said...

congratz.. keep it up..

ainhamzah said...

hehe... punya la ain cari entry ni dlu..
sbb ternampak kat GB tp xsmpt click.. akhirnya jumpa..
kalo dah dpt 1st BE mesti yg seterusnya datang cpt je..
(**,) kan kan

MissXYZ said...

congrate =)
bersyukur la nak... hak3

slm kenal =)

Iza said...

Tahniah....bukan senang nk dapat...

~ ALIEN ~ said...

tahniah!

ko memang brtuah la. aku plak...trpksa promote blog smpai unique visitors cecah 100>...baru la aku dpt BE. huhuhu...

pa2pun...teruskn brusaha..\(^_^)/


WORDZ-SPACE
(blog skema giler tahap gaban)

farysa said...

hehe
farysa pn dh pnh jd cntu
*kantoi trafik blog rendah
HAHA

realiti.. said...

aku pun dpt BE walau trafic rendah..tp nnt ble jd metered earning..skit je dpt..ada stu tu..RM0.00..lg sdih..trafic nk kne gempak gk..

Lagenda said...

err..BE tu kira camne yek? blog sy psg nuff ni dlm 2-3 minggu gah. sy dpt 0.50 cent je. unique viitor x smpi pon 00 sehari..itu pun kira ok gak ke?

Post a Comment