Friday, May 09, 2008

Sejarah r e k r a z i e


r e k r a z i e


mane wujud nick ni?
kenapa mesti nick ni?
dari mana dpt idea?
haha!

mari aku cerita sejarah nick ni
jeng jeng jeng
kite mulakan...


Aku menceburi bidang tenet ni masa darjah 6.
masa tu pakai dial up jaring. mahal gile.
nak gune pc pon kene mintak mak.
xmintak pon penah je. curi2.
dah le pc kat bilik parents T__T
back to da topic

1st nick yg aku gune time ceburi bidang ni (IRC webnet) adelah:

gOL`kRAz|E (gile pelik)

nick ni aku amik dari majalah gempak. ade satu citer tu tajuk die gol krazie
lama gak la aku gune until form 1 kot.

then aku tanak la nick aku ni berdasarkan ape2.. so aku pun tuka la nick aku jadi:

kRAz|E

n aku pakai sampai form 3.

disebabkan dah semakin besar.. so mcm nak mencari identiti sendiri la kire.
so aku pon pikir la mcm2 nick yg unik so mmg tade sape penah pakai.
mcm2 la aku cube try antaranya :

xkrazie


tapi disebabkan mmg aku nak unik gile2 la kirenye..
sbb time aku nak register hotmail atas nick xkrazie tuh.
dah ade org pakai. so mcm tak unik dah la kire.

tapi disebabkan aku ni gile..
so aku nak kekalkan jugak krazie tu..
n mcm2 la aku cari tapi still mcm tak sedap..

n pada taun 2002 @ 2003 kalo tak silap aku..
kebetulan Linkin Park kuarkan album diorang.. REANIMATION.
so aku amik la reanimation tu n then combine ngan nick krazie nih.
n punye lama pikir at last aku amik keputusan nak gune nick nih.
pelik je.
huhu

rEkRAz|E <-- ni 1st cara nick aku di taip

then dah besar lagi.. so tanak la nick mcm kanak2 kan.. so aku pun tuka cara penulisan nick ni jadi la:

rekrazie

n sampai la skrang aku pakai nick nih..
walaupun mcm pelik je sejarah nick ni..
tapi aku berbangga sbb ianya mengingatkan aku tentang sejarah aku dlm dunia internet.

END of sejarah
--

Btw.. majoriti org2 yg kenal aku kat UNITEN ni panggil aku rek. haha aku tatau camne leh lekat nama tu.
Sedangkan aku tak penah suruh pon diorang panggil nama tu. Sape2 yg kenal aku dari foundation mesti akan panggil aku Alif @ Alip.

Slalunye yg panggil aku rek ni kenal dari IRC kot. Yg da lama kenal mmg panggil aku Alif. tapi 2 2 kalo org panggil mmg aku sahut je. huhu
Tapi kalo yg dah kenal aku ngan nama Alif pastu panggil aku rek, mmg gedik. haha. bleh je terime cume tak biasa. mcm pelik lak.

Yang paling menarik nye.. sampai HEP pon panggil aku rek. @.@
haha gile tol.


kesimpulannye,
ape2 pon skrang ni sume aku pakai rekrazie. xyah pening2.

--
ni list2 website or ape2 la yg aku gune nick rekrazie.

rekrazie@gmail.com
rekrazie@yahoo.com
rekrazie@hotmail.com
rekrazie@streamyx.com

www.myspace.com/rekrazie
www.friendster.com/rekrazie
www.geocities.com/rekrazie
360.yahoo.com/rekrazie
www.imeem.com/rekrazie
www.youtube.com/rekrazie

rekrazie.linkinpark.com (tak aktif pon, saje register)
rekrazie.fotopages.com
rekrazie.blogspot.com
rekrazie.multiply.com

YM: rekrazie
skype: rekrazie (tak aktif pon, saje register)
Jiwang forum/torrent: rekrazie
Lowyat: rekrazie
Gen2Club: rekrazie
ZeroToHundred: rekrazie
Soccernet: rekrazie
PremierLeague: rekrazie
mIRC: rekrazie
Aibob: rekrazie
Counter Strike: r e k r a z i e

byk lagi la.. aku lupe je.
huhu

4 comments:

encikmasen said...

sila apdet selalu..ko kan selalu online..hahaha

ameer said...

nak pggil ko alif la plak. leh?

eezaleeza said...

gile la sume ade~ gile kuase.. hahaha

paraxixth said...

aku panggil ko rek jerk.haha..dalam hp aku no ko pun aku save rek

Post a Comment