Monday, May 25, 2009

Nak Kawin Tapi dotdotdot

Hi.

ni 1st time aku nk bercerita. hehe
Gara2 aku terdgr Hot Chat pagi di Hot fm minggu lepas.
Topic die time tu adelah.. "Nak kawin tapi dotdotdot"
mule2 aku tak rasa menarik pon topic ni.. tapi tetibe ade
sorang mamat ni call.. dari mane aku xingat la.
tapi die mmg nk cerita berkaitan topic ni ..

So dimulakan la cerita... mamat sorang ni dah nak kawin..
pada 20/6/09 (time die call tu 22/5/09) n mcm biasa la
preparation sume dah dimulakan sume. Sbb tinggal lg
sebulan je so semuanya dah ready la.. kad kawin sume..
Pastu nk dijadikan cerita.. si wanita yang ingin dikahwini
ini secara tibe2 kasitau kat mamat ni die tanak kawin lagi.
Alasan yang die kasi adelah die tak bersedia lagi sbb nk
enjoy. WTF!

Lelaki ni ckp wanita ni tak bersedia lagi gara2 sbb nk
enjoy ngan kawan2 dlm facebook n lain2 @@. gile ape?
& nk menambahkan lg sengat cerita ni, lelaki ni kata
mula2 die pon tak bersedia lagi nk berkawin tetapi
di atas desakan wanita itu sendiri dan juga family die,
die pon bersetujulah n berusaha keras cari duit sume
sbb family die ckp dah kasitau org sume dah nk kawin
n malu la if tak jadi sume.. then last2 die pulak yang ckp
die tak bersedia. adeh.

Si lelaki ni dah siap ukur cincin lagi kat jari wanita tu
& dah siap pon tempahan die. Laki ni pon kasi le ape ntah
nasihat last2 tu tapi aku xingat sbb busy minum milo. lol

So aku harap2 bende ni tak jadi le kat sape2 yang aku kenal.
mcm xlogik je bende2 camni terjadi. Tapi xmustahil juga
sbb dunia skrang mcm2 leh jadi. huhu.

k bye

8 comments:

eezaleeza said...

erk mcm tu pun boleh ekk. adeh~

A said...

kerana facebook
adessss
dasat nye manusia skrg.

Nissie said...

bagi aku la, tu alasan jek. kalau org dh fully sayang, dan takde halangan, kahwin je. takde nyer nak soal2 byk, bg alasan la.

sbb bg aku la, kalau dh kahwin tak semestinya tak leh enjoy. aku ada je kwn2 yg perempuan2 yg happening, ada hang outs dgn kwn, karaoke la, shopping la, gossip session la, tapi still ada lah isteri dan ibu yang baik, pokoknye kita boleh je enjoy, dan ada life yg fun, walaupun dh kahwin, kalau pandai bahagi masa, dan ada kwn yg sporting dan memahami, serta partner pun yg sporting dan understanding.

kalau dpt laki/bini yg control leceh gak kan. sbb tu org kata kahwin ni mcm kene rantai, sbb streotaip mcm ni lah. tapi cuba imagine kalau dpt laki yg sporting. nak lepak ngn kwn, husband hantar, lepak ngan kwn2, gi mkn2, muvi ke, atau karok, balik husband amik. ok pe.

kalau rs terikat nnt dh anak payah, sape suh beranak awal2 kan?
duduk la berdua dulu setahun 2 ke, pastu agak2 dh rs nak anak, beranak la. kahwin ni bg tenang jiwa. walaupun org overrated kan ckp kahwin ni keje ssh lah, byk cabaran la, byk tanggungjwb la. sbb aku percaya benda yg tuhan suruh buat, dan suruh percepatkan buat tu mesti ada kebaikannya. kalau tak, takkan org yg amik phD digalalkkan berkahwin dlu, sbb dorg ckp kalau dh kahwin ada emotional support dari partner. n ada sorg semior yg currently amik master ckp, ramai yg single try amik phD, ramai yg stress, dan kemudian quit. see tgk, punya la kuat effect dia.

it's just finding the right partner. n again, aku percaya lah tuhan tu kalau dia bg betul2 jodoh kita, org tu mmg betul fit ngan kita. nama pun the other half kan, of course la they are someone who fit us, just in the right place in the right time.

;)

Nissie said...

aku mcm tulis post blog aku kat ruangan komen post ko lak. hahha

Chokichoki said...

pjg bol nissie komen haha
tp ape yg nissie ckp 2 btol gk

ape salanye maen fcebook ngan husband
ajak anak skali join
dah ade cucu nant ajak cucu lak join

leh maen kuiz same2
kan comel 2 whaha

mesti ni budak2 lg mnggatal nk kawen dah lala

Chokichoki said...

eh bol lak
*btol

Miss N said...

ade je org yg tak bersedia nk kawin sbb nak beli motor besar dulu..
:p

Izzuana RH said...

memang betol babe...aku pun camtu gakk...aku yg gile2 ajak bf aku kawin...pastu lepas sume dah stuju last2 aku pk2 balek aku xready lagi nk kawin...aku pun xpasti kenapa...aku cuma ikut gerak hati...

Post a Comment